ARIES

Nyers, intermedier és késztermékek rádiófrekvenciás szárítása

Az RF-rendszerű szárítás biztosítja a nedvesség gyors és hatékony eltávolítását vagy szintjének beállítását, mely által növekedik az eltarthatóság és csökkenti a feldolgozási költségeket.

A szárítási folyamat döntő szerepet játszik a  kiváló minőségű termékek létrehozásában.     A rádiófrekvenciás szárítókat célirányosan úgy fejlesztették ki, hogy percek alatt eltávolítsák a felesleges nedvességtartalmat nagy mennyiségű alapanyagról, helyettesítve a lassú és drága hagyományos szárítórendszereket .

Az RF technológia különösen alkalmas pékáruk (kekszek, kekszek, ropogós kenyerek stb.)  sütés utáni szárítására. Valójában a végső nedvesség-csökkenés és/vagy szintre állítás nehéz feladat a sütőkemencékben: a sütés során a kéregképződés miatt a nedvesség elpárologtatása a teljes folyamat energiájának körülbelül 60% -át teszi ki és a sütési idő teljes hosszának körülbelül 30% -át.

Ettől   eltérően a rádiófrekvencia szelektív a víz irányában és biztosítja a szárítást percek alatt, felületi túlsütés vagy túlzott elszíneződés nélkül.

Az elmúlt 30 évben több száz RF-rendszerű sütés utáni szárítót telepítettek az ipari pékségekbe, így ez a legnépszerűbb   rádiófrekvenciás szárítási alkalmazás az élelmiszeriparban.

JOBB TERMÉKMINŐSÉG

Az RF-rendszerű szárítás csökkenti az ellenőrzési problémákat, kiküszöböli a felület barnulását, fokozza az élességet és az ízt, meghosszabbítja az eltarthatósági időt, csökkenti az akrilamid képződését.

EGYSZERŰ INTEGRÁCIÓ BÁRMILYEN TERMELÉSI VONALBAN

A sütés utáni RF-szárítók csökkentett alapterülete garantálja a zökkenőmentes és egyszerű telepítést még a kis gyártóüzemekben is. A moduláris kialakítás   lehetővé teszi   a termelési kapacitás későbbi növelését. A PLC szoftver egyszerű és zökkenőmentes integrációt biztosít a teljesen automatizált gyártósorokba.

NÖVELJE A TERMELÉST, TAKARÍTSON MEG PÉNZT

A kívánt végső nedvességtartalmat néhány perc vagy akár másodperc alatt egyenletesen elérjük, lehetővé téve ugyanakkor a termelési kapacitás 20-30% -os növekedését és a működési költségek hatalmas megtakarítását. A folyamatot nem befolyásolják a külső környezeti feltételek.

PONTOS FOLYAMATVEZÉRLÉS

A   gép által leadott rádiófrekvenciás teljesítmény könnyen beállítható és automatikusan    vezérelhető az egyes termékek egyedi igényeinek megfelelően, így biztosítva a   pontos nedvességeltávolítást és a legjobb minőség elérést, ugyanakkor   minimalizálva az emberi hibákat.

Gyártó: RF Systems

Érdekel ez a termék