IGOS
Ömlesztett és csomagolt termékek rádiófrekvenciás pasztőrözése
Az RF-rendszerű pasztőrizálók biztosítják a gyors és alapos mikrobiális inaktiválást az élelmiszer fizikai, érzékszervi és táplálkozási tulajdonságainak megőrzése mellett.
Az RF technológia kiemelkedő előnyei különböző élelmiszeripari termékek, intermedierek vagy késztermékek fertőtlenítésében, „tisztításá”-ban és pasztőrözésében is elérhetők, ömlesztett vagy csomagolt áruknál egyaránt.
Az élelmiszer-feldolgozók gyakran támaszkodnak gőz-alapú vagy más hagyományos fűtési rendszerekre (amelyek többnyire forró levegős keringésen vagy felszíni hőcserélőkön alapulnak) a mikrobiális inaktiválási/stabilizációs folyamatokhoz: a hőátadás általában lassú és egyenetlen, súlyosan károsítja a termék fizikai, érzékszervi és táplálkozási tulajdonságait.
Ettől eltérően az a képesség, hogy mélyen behatoljon a termék tömegébe, és egyenletesen és azonnal hőképződést generáljon, az RF-rendszerű fűtés fő jellemzője és fő előnye. Gyakorlatilag az RF pasztőröző készülékekben a terméket néhány percig gyors és kíméletes dielektromos hőkezelésnek vetik alá, ami élő sejtek destabilizációjához és mikrobiális inaktiválásához vezet. Ily módon az élelmiszer-szubsztrátok fertőtleníthetők, miközben megőrzik fizikai, érzékszervi és táplálkozási tulajdonságaikat.
Az RF gépek meglehetősen kis méretűek és modulárisak, így a további termelési kapacitás bármikor könnyen hozzáadható. Ez kényelmessé teszi az RF technológia integrálását a meglévő gyártósorokba.
A PLC állítható paraméterei lehetővé teszik a kezelő számára, hogy beállítsa a megfelelő folyamat receptet az egyes termékekhez.
A termék típustól és a termelési kapacitásra vonatkozó követelményektől függően kötegelt vagy szállító-szalagos kialakítású RF gépek állnak rendelkezésre. A gépeket és azok kiegészítő berendezéseit az ügyfelek egyedi igényeinek megfelelően tervezik és szállítják.
GYORS ÉS KÖLTSÉGHATÉKONY
A kis helyigény, a gyors folyamat és az alacsony energiafogyasztás miatt az RF pasztőrözők költséghatékony megoldást jelentenek a mikrobiológiai szint csökkentésére.
PONTOS FOLYAMATVEZÉRLÉS
A folyamatparaméterek könnyen beállíthatók és automatikusan vezérelhetők az egyes termékek egyedi igényeinek megfelelően, így biztosítva a kíméletes, mégis hatékony fertőtlenítési folyamatot, ugyanakkor minimalizálva az emberi hibák lehetőségét.
BIZTONSÁGOS ÉS MEGBÍZHATÓ
A nem-ionizáló rádiófrekvenciás energiahullámokat a termékek fertőtlenítésére, „tisztítására” vagy pasztőrözötté tételére használják; minden fizikai, érzékszervi és táplálkozási tulajdonságuk optimális megőrzése mellett.
SOKOLDALÚ TECHNOLÓGIA
Az RF-rendszerű technológia felhasználható az élelmiszerek és termékek széles skálájának stabilizálására, akár ömlesztve, akár csomagolva.
Alkalmas:
- Diófélék
- Gabonafélék, hüvelyesek, szemek
- Rizs, kukorica
- Gyógynövények, porok, lisztek
- Csomagolt friss tészta, kenyér
- csomagolt folyadékok
kezelésére.