IGOS

Ömlesztett és csomagolt termékek rádiófrekvenciás pasztőrözése

Az RF-rendszerű pasztőrizálók biztosítják a gyors és alapos mikrobiális inaktiválást az élelmiszer fizikai, érzékszervi és táplálkozási tulajdonságainak megőrzése mellett.

Az RF technológia kiemelkedő előnyei különböző élelmiszeripari termékek, intermedierek vagy késztermékek fertőtlenítésében, „tisztításá”-ban és pasztőrözésében  is elérhetők, ömlesztett vagy csomagolt áruknál egyaránt.

Az élelmiszer-feldolgozók gyakran támaszkodnak gőz-alapú vagy más hagyományos fűtési rendszerekre (amelyek többnyire forró levegős keringésen vagy felszíni hőcserélőkön alapulnak) a mikrobiális inaktiválási/stabilizációs folyamatokhoz: a   hőátadás általában lassú és egyenetlen, súlyosan károsítja a termék fizikai, érzékszervi és táplálkozási tulajdonságait.

Ettől eltérően az a képesség, hogy mélyen behatoljon a termék tömegébe, és egyenletesen és azonnal hőképződést generáljon, az RF-rendszerű fűtés fő jellemzője és fő előnye.  Gyakorlatilag az RF pasztőröző készülékekben a terméket néhány percig gyors és kíméletes dielektromos hőkezelésnek vetik alá, ami élő sejtek destabilizációjához és mikrobiális inaktiválásához vezet. Ily módon az élelmiszer-szubsztrátok fertőtleníthetők, miközben megőrzik fizikai, érzékszervi és táplálkozási tulajdonságaikat.

Az RF gépek meglehetősen kis méretűek és   modulárisak, így a további termelési kapacitás bármikor könnyen hozzáadható.   Ez kényelmessé teszi az RF technológia integrálását a meglévő gyártósorokba.

A PLC állítható paraméterei lehetővé teszik a kezelő számára, hogy beállítsa a megfelelő folyamat receptet   az egyes termékekhez.

A termék típustól és a termelési kapacitásra vonatkozó követelményektől függően kötegelt vagy szállító-szalagos kialakítású RF gépek állnak rendelkezésre. A gépeket és azok kiegészítő berendezéseit az ügyfelek egyedi igényeinek megfelelően tervezik és szállítják.

GYORS ÉS KÖLTSÉGHATÉKONY

A kis helyigény, a gyors folyamat és az alacsony energiafogyasztás miatt az RF pasztőrözők költséghatékony megoldást jelentenek a mikrobiológiai szint csökkentésére.

PONTOS FOLYAMATVEZÉRLÉS

A   folyamatparaméterek könnyen beállíthatók és automatikusan vezérelhetők az egyes termékek egyedi igényeinek megfelelően, így biztosítva a kíméletes, mégis hatékony fertőtlenítési folyamatot, ugyanakkor minimalizálva az emberi hibák lehetőségét.

BIZTONSÁGOS ÉS MEGBÍZHATÓ

A nem-ionizáló rádiófrekvenciás   energiahullámokat a termékek fertőtlenítésére, „tisztítására” vagy pasztőrözötté tételére használják; minden fizikai, érzékszervi és táplálkozási tulajdonságuk   optimális megőrzése mellett.

SOKOLDALÚ TECHNOLÓGIA

Az RF-rendszerű technológia felhasználható az élelmiszerek és termékek széles skálájának   stabilizálására, akár ömlesztve, akár csomagolva.

Alkalmas:

  • Diófélék
  • Gabonafélék, hüvelyesek, szemek
  • Rizs, kukorica
  • Gyógynövények, porok, lisztek
  • Csomagolt friss tészta, kenyér
  • csomagolt folyadékok

kezelésére.

Gyártó: RF Systems

Érdekel ez a termék