THERIO

Hús, hal és zöldség rádiófrekvenciás olvasztása:

Az RF-Systems olvasztók biztosítják a gyors és egységes leolvasztási folyamatot, így a nagy területű olvasztó helyiségek fenntartására nincsen szükség és minimalizálhatjuk a csepegési-veszteséget.

Hagyományos olvasztó rendszerek (légolvasztás, kényszerlevegős felolvasztás, vízpermetezés, vízbemerítő rendszerek stb.)   lassúak, és gyakran vezetnek   termékpazarláshoz a rossz és körülményes folyamatellenőrzési feltételek miatt.

Ettől eltérően az RF leolvasztás egy endogén és „azonnali” módszer, amely segítségével a termék rövid idő alatt készen áll a következő technológiai lépésre: a leolvasztandó terméket blokkokban    vagy egyenként-fagyasztott formában (IQF), a gép szállítószalagjára helyezik, és gyors di-elektromos fűtésnek teszik ki, amely a termék hőmérsékletét közvetlenül a víz olvadási pontja aláhozza, cseppveszteség vagy baktériális „veszélyek” nélkül.

Ily módon az   időmegtakarításon és a minőség megőrzésén kívül az utolsó pillanatban beérkező megrendelések könnyen kezelhetőek, és a termék-veszteség teljesen elkerülhető.

Ezenkívül folyamatos és „in-line” munkafolyamatként a többszörös termék mozgatás megszűnik, és így jelentős megtakarításokat eredményez a munkaerőköltség tekintetében is.

EGYENLETES OLVASZTÁS

Hús, hal, zöldség, gyümölcs stb.  blokkokban vagy IQF-formában néhány perc alatt felolvasztható        -1°/-3°-ig, csepegési veszteség nélkül. A folyamat   egyenletes a termék teljes terjedelmében, a termék méretétől, súlyától és alakjától függetlenül.

NINCS BAKTÉRIÁLIS „SÉRÜLÉS” VAGY SZENNYEZŐDÉS

Akár szabad, akár csomagolt termékek lehetnek rádió-frekvenciával felolvaszthatóak bakteriális behatások nélkül a gyors folyamatnak köszönhetően.  A különböző termékdarabok közötti bakteriális keresztszennyeződés a csomagolt termék esetén megszűnik. Az RF olvasztók hatékony CIP rendszerrel is rendelkeznek a terméket szállító szállítószalag fertőtlenítésére.

IN-LINE GYÁRTÁS

A folyamat in-line történik, biztosítva ezáltal a termék-mozgatás jobb hatékonyságát, a munkaerő-megtakarítást és a működési rugalmasságot.

PONTOS FOLYAMATVEZÉRLÉS

A gép által leadott rádiófrekvenciás teljesítmény könnyen beállítható és automatikusan    vezérelhető az egyes termékek egyedi igényeinek megfelelően, így biztosítva az olvasztási folyamatot egészen   a kívánt hőmérséklet-tartomány és a legjobb minőségű eredmények eléréséhez, egyszerre minimalizálva az emberi hibákat és kiküszöbölve a termékveszteséget.

NAGY TERMELÉSI KAPACITÁS KIS HELYEN

Az RF olvasztók használatával csökkenő „ökológiai-lábnyom” lehetővé teszi az élelmiszeripari vállalatok számára, hogy drasztikusan csökkentsék a felolvasztási folyamatnak szentelt területet/folyamatokat. A moduláris kialakítás   lehetővé teszi   a termelési kapacitás későbbi növelését. A PLC egyszerű és zökkenőmentes integrációt biztosít a teljesen automatizált gyártósorokba.

Gyártó: RF Systems

Érdekel ez a termék